top of page

OM OSS

DSC08262.jpg

NOEL VIKLUND

Mitt namn är Noel Viklund. Hur började min kafferesa från hobbyentusiast till att starta ett kafferosteri?

Min resa började under pandemin, tredje året i gymnasiet. När man var hemma mer under dagarna och man bryggde mer kaffe själv så köpte jag en V60 dripper och kanna. Det var då jag verkligen började förstå att det är skillnad på ¨kaffe¨ och kaffe.

Det gick några år och med båda föräldrar som är egna företagare har det känts som självklart att nån gång att starta och driva något eget. I vilken bransch var alltid oklart, det jag visste vara att jag ville ha kreativ kontroll och att det skulle vara något jag tyckte om.

Ett samtal senare med en barndomsvän och kaffenörd så var det som självklart, kafferosteri såklart!

DSC08497.jpg

KARL-JOHAN OLSSON

Karl-Johan Olsson aka Kaffe Kalle. Var började min kafferesa och hur ledde den till ett eget rosteri?

Jag började konsumera kaffe allt för tidigt enligt de flesta, men inte enligt mig. Jag började dricka kaffe när jag gick hos dagmamma. Ett antal år senare började jag arbeta på ett café och där drog intresset igång på riktigt. Jag ville lära mig allt om kaffe och tillbringade stört mycket tid på olika kaffeforum (home-barista forum <3) för att lära mig mer och mer om kaffe. Jag märkte att det fanns ett väldigt fint community runt kaffe och började resa omkring på olika kaffefestivaler runt om i världen och träffade många intressanta och mycket kunniga människor.

Min kollega Noel och jag satt redan under mitten av högstadietiden och spånade på olika café-idéer och olika sätt att arbete med kaffe på. Det har ännu inte blivit något café men det har blivit ett rosteri och det är vi väldigt glada och stolta över!

ABOUT: Team
bottom of page