top of page

IsV60

Uppdaterat: 7 juli 2022

Kort introduktion till bryggmetoden IsV60:

IsV60 är en variant av cold brew där man substituerar en del av vattnet med is. När man gör en isV60 på exempelvis en ljusrostad etiopisk böna får man en läskande kopp kaffe där flera juiciga toner kommer fram. Perfekt för varma sommardagar!


Det som behövs:

V60 eller liknande filterhållare

Vattenkokare, rekommenderat med “gooseneck” hals

Pappersfilter

Våg

Timer

32g fruktigt kaffe (pour over-malet)

300g is


Börja med att blöta filtret för att ta bort eventuell papperssmak.

Fyll sedan kannan med 300g is och placera drippern med filter i ovanpå.


32 gram kaffe till 500 gram vatten kommer vi använda i detta recept vilket är en ratio på ungefär 1:16.


Häll i kaffet i filtret och dosera sedan 80 gram varmt vatten (ca 96°C) och låt kaffet blomma i 40 sekunder. Efter att kaffet har fått blomma, dosera resterande 120 gram vatten och låt rinna igenom.


När allt är klart, swirla kannan och låt stå en stund. Servera i ett glas med is och det absolut viktigaste, njuuut!




66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page