Att göra en god espresso är svårt, att göra samma goda espresso flera gånger är betydligt svårare. För att lyckas göra en bra espresso flera gånger krävs det att inget lämnas åt slumpen, använd våg! Allt handlar om personligt tycke så det finns inget perfekt recept som är optimalt för alla. Receptet nedan är såsom vi på Solkant föredrar att brygga IMAGINA som espresso.
Recept för: Dubbel Espresso Imagina (58mm portafilter)
Kaffe in: 18 gram
Espresso ut: 40 gram
Temperatur: 92*
Malning: Finmalet
Bryggtid: 28 - 32s
Personligen brukar jag endast ändra malningsgraden för att få det resultat jag vill ha.
Om espresson rinner för snabbt och smakar surt, mal finare.
Om espresson rinner för långsamt och smakar bittert, mal grövre.
Receptet ovan är ett bra utgångs recept och kan finjusteras efter personligt tycke. Det kan även behöva justeras beroende på vilken maskin du brygger, storleken på portafiltret du har osv.
Comments