top of page

Aeropress

Uppdaterat: 7 juli 2022

Kort introduktion till bryggmetoden aeropress:


Aeropress är en mycket kompetent och intressant bryggmetod. Perfekt för dig som vill ha riktigt bra kaffe under hiken, i skidbacken eller bara vill brygga en kopp till sig själv hemma.


Det som behövs:

1 stycke aeropress

17 gram gott kaffe

235 gram varmt vatten


Skölj pappersfiltret ner i koppen, detta tar bort eventuell pappersmak och värmer upp koppen innan bryggningen.


Häll ner 17 gram kaffe, helst nymalet, i aeropressen.


Blomma kaffet med 50 gram varmt vatten (96°C) och rör om, du vill att allt kaffe skall komma i kontakt med vattnet under blomningsfasen. Låt kaffet blomma i 30 sekunder.


Häll på vatten tills det når toppen av aeropressen och sätt snabbt på övre delen av aeropressen för att hindra vattnet från att rinna igenom.


När kaffet har extraherats i 30 sekunder, börja långsamt trycka igenom vattnet med ett jämnt och stabilt tryck. (Här kan du experimentera med olika extraktions-tider samt hur snabbt man pressar igenom vattnet)


Njut av en kopp riktigt bra kaffe var du än brygger den!


58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

IsV60

Post: Blog2_Post
bottom of page